Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne ze studentami dietetyki w przedszkolu to świetny sposób na edukację dzieci w zakresie zdrowego żywienia i poszerzenie ich wiedzy o różnych grupach produktów. Tego typu zajęcia zostały przeprowadzone 4 czerwca w naszym przedszkolu. W zajęciach uczestniczyli także rodzice naszych wychowanków, a poprowadzili je studenci dietetyki z Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu – Filii w Gorzowie Wielkopolskim pod kierunkiem dr Marty Molskiej, która jest kompendium wiedzy na temat prawidłowego żywienia. Rodzice mogli posłuchać wykładu na temat: „Zdrowe gotowanie to łatwe zadanie”. W tym czasie przedszkolaki uczyły się poprzez zabawę – grały w owocowo – warzywne memory, uczyły się zasad zdrowego odżywiania, poznawały różne grupy produktów i ich właściwości. Wspólnie przygotowaliśmy proste, zdrowe potrawy: świeżo wyciskane soki, kanapki w kreatywnych kompozycjach oraz gofry na bazie banana i płatków owsianych. Dzieci w sposób zabawowy uczyły się o zdrowym jedzeniu,
co z pewnością wpłynie na ich wybory żywieniowe w przyszłości. Bo nauka dobrych nawyków żywieniowych najlepiej smakuje… od najmłodszych lat. Relację z wydarzenia można zobaczyć również na stronie:
co z pewnością wpłynie na ich wybory żywieniowe w przyszłości. Bo nauka dobrych nawyków żywieniowych najlepiej smakuje… od najmłodszych lat. Relację z wydarzenia można zobaczyć również na stronie: